lørdag 11. desember 2010

Sunne Julekaker: Pepperkaker


I disse pepperkakene har jeg minimert søtningsmengden til 1 dl førsteklasses lønnesirup. Deigen har stått kaldt over natten med en dæsj myse for å nøytralisere
antibeitestoffer. Raffinert hvetemel er byttet ut med speltmel av fullkorn. Ellers er dette helt vanlige pepperkaker som smaker helt slik som vi forventer at pepperkaker skal smake (i hvertfall i min ganske så sukkerfrie gane).

Du trenger
150 g smør
1 dl lønnesirup av beste kvalitet
1 dæsj myse eller sitron
1 dl kremfløte (eller melk)
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/2 ts pepper
2 ts kanel
400 g speltmel av fullkorn


Smelt smøret i en kjele før du tilsetter lønnesirup, fløte, myse, krydder og mel. Rør deigen jevn og sett den kaldt til dagen etter.

Kna deigen til den blir myk og kjevle den ut slik at du kan trykke ut kaker. Stek kakene på 175 grader i omlag 10 minutter til de har fått en gyllen garge.

Hvis du ønsker å pynte kakene kan du eventuelt bruke sukrinmelis og sitrosaft som glasur og bruke nøtter og tørket frukt som knapper, øyne osv.

Lykke til!

Tips: til de av dere som er sensitive for meieriprodukter kan dere lage 'pepperkaker' av kransekakestenger - bare tilsett det samme krydderet som når vi lager pepperkaker.

2 kommentarer:

  1. Gratulerer, bloggen din er kåret til ukens blogg på mammabloggene.no :-)

    SvarSlett
  2. Så utrolig hyggelig! Og takk for en veldig fin omtale :)

    SvarSlett